Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Dakpannen coaten

Je dakpannen coaten is verstandig omdat het meerdere voordelen heeft. Niet alleen kun je je dak er nog beter mee beschermen (de dakpannen gaan langer mee), het zorgt er ook voor dat de kans op eventuele lekkages aan het dak een stuk kleiner wordt.

Het coaten van het dak zorgt er simpelweg voor dat de dakpannen niet poreus worden. In deze openingen kunnen mossen en algen snel groeien en zorgen in de winter voor grotere schade aan de pannen. Daardoor kan het dak dus gaan lekken. Om dit te voorkomen mogen mos en algen geen kans krijgen om te nestelen in het dak.

oude woning

De voordelen van coaten op een rij:

  • Je dakpannen gaan er weer mooi uitzien en lijkt het alsof er een nieuwe dakbedekking is aangelegd
  • Je huidige dakpannen hoeven niet vervangen te worden en kan dit in de kosten schelen (een nieuwe dakbedekking moet vervolgens ook gecoat worden natuurlijk)
  • Omdat mos en algen geen kans krijgen is de kans op lekkages kleiner

Werkwijze

Als eerste worden je dakpannen gereinigd (kunnen bijv. sneldekpannen zijn). Vaak wordt met een hogedrukspuit al het vuil van het dak verwijderd. Als het dak eenmaal droog is wordt er eerst een primer (voor betere hechting van de coating aan het dak) aangebracht. Daarna wordt de coating zelf aangebracht. Vaak gebruikt een gevelspecialist een spray om de coating gelijkmatig aan te brengen.

Juiste coating kiezen

Een gevelreinigingsbedrijf weet precies welk soort coating op welk type dak gebruikt kan worden. Zo is het van belang om de juiste coating te gebruiken omdat je niet wilt dat deze er binnen de kortste keren van af wordt gewassen. Daarbij is ook belangrijk of het om een schuin of een plat dak gaat, of deze de hele dag in de volle zon staat (gericht op het zuidwesten), of je dicht bij de kust woont i.v.m. zouten en dergelijke.

Dakpannen liggen op hellende daken en zijn hier specifieke coatings voor. Je kunt ervoor kiezen om je dak zwart te maken met een coating (hier wordt redelijk vaak voor gekozen) of te gaan voor een transparantie siliconen coating. Het voordeel hiervan is dat de dakpannen weer de oude fraaie uitstraling kunnen terugkrijgen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers