Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen wordt gedaan om het dak weer een mooie uitstraling te geven maar ook om te voorkomen dat de pannen scheurtjes of lekkage vertonen. Na het schoonmaken is het handig om de dakpannen extra te beschermen middels coating. Zo een coatinglaag beschermt je dakpannen namelijk tegen mos en ander vuil en verlengt de levensduur.

vervuilde dakpannen

Wat kost dakpannen reinigen?

De gemiddelde prijzen van het reinigen variëren. Het is daarbij belangrijk om voor de juiste techniek te kiezen. Elk soort dakpan met een bepaald soort vuil moet op een bepaalde manier gereinigd worden voor het beste resultaat.

De kosten om dakpannen te laten reinigen hangen dus erg van de techniek af en ook heeft de bereikbaarheid van het dak invloed op de prijs.

Oppervlak in m2 Dakreiniging Kosten
60 Reinigen €450 tot €850
60 Reinigen + Coaten €1100 tot €1600

Het verschil in prijs is opgenomen omdat zoals gezegd het vuil, het soort dakpan en de bereikbaarheid van het dak invloed op de prijs hebben. De meest voorkomende soorten dakpannen in Nederland zijn:

 1. Betonnen dakpannen

  Dakpannen gemaakt van beton zijn relatief eenvoudig schoon te maken omdat het een hard materiaal is. De kans op schade door reiniging is zeer gering. Men moet alleen oppassen met hogedrukreiniging op beton, er is dan kans dat de coating verdwijnt.

 2. Geglazuurde dakpannen

  Geglazuurde dakpannen hebben een coating die ervoor zorgt dat vuil zich minder snel hecht. Ondanks dat feit kan er na verloop van tijd toch vuil op hechten. Vaak kan er met heet water veel worden schoongemaakt. Het is wel belangrijk dat er na het reinigen weer een coating wordt aangebracht.

 3. Keramische dakpannen

  Hier geldt eigenlijk hetzelfde principe als bij geglazuurde dakpannen. Na het reinigen is het verstandig om deze dure dakpannen een beschermingslaag te geven.

 4. Gebakken dakpannen

  Deze pannen hebben van zichzelf geen coating. Dit betekent dat ze snel vies worden en dus sneller schoongemaakt moeten worden dan bijvoorbeeld geglazuurde pannen. Het is hier dan ook verstandig om na het reinigen een coating te laten aanbrengen.

  Dakpannen schoonmaken, hoe gebeurt dat?

  Het schoonmaken van de dakpannen kan op verschillende manieren. De manier die gebruikt wordt is afhankelijk van het soort vuil en het soort pan dat op het dak geplaatst is.

 5. Hoge druk

  Dakpannen reinigen met een hoge druk spuit is de meest gebruikte oplossing voor het schoonmaken van dakpannen. Het is echter niet geschikt voor alle soorten dakpannen omdat het schade kan opleveren.

 6. Chemisch schoonmaken

  Er wordt eerst een chemisch reinigingsmiddel op de dakpannen aangebracht. Na een periode intrekken wordt dit middel samen met het vuil van het dak afgespoeld.

  asbest golfplaten

  Wanneer mag je niet reinigen?

  Ook bestaan er nog specifieke dakbedekkingen die bijv. asbest bevatten. Vanwege gevaar voor de gezondheid van omwonenden mogen deze dakpannen of golfplaten niet gereinigd worden met een hogedrukreiniger.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakdekkers