Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Steenstrips

Veel mensen waarderen een stenen gevelbekleding omdat het een woning een authentiek karakter geeft. Daarom zijn steenstrips ook uitermate populair. Zeker als het gaat om gevelrenovatie.

gevelwerker aan de slag

Voordelen steenstrips

Een muur uit bakstenen of natuurstenen optrekken kan aardig oplopen qua kosten. Er is veel materiaal nodig en arbeid om de muur te metselen. Een steenstrip daarentegen is licht, goedkoop en snel te plaatsen. Hier volgt een korte uitleg over de voordelen van steenstrips:

  • Gevel met karakter: Een stenen gevel is erg gewild omdat het een woning charme geeft en karakter. De strips worden vervaardigd van echte baksteen of natuursteen. Van de buitenkant is dus niet te zien dat het maar een strip is.
  • Snelle montage: De strips worden op de bestaande gevel of isolatie geplakt. Door het lichte gewicht van de steenstrips zijn ze makkelijk te behandelen en is de gevel zo klaar.
  • Dun en licht: Je bespaart een hoop geld omdat de strips maar ongeveer 2 cm dik zijn. Je hebt dus minder materiaal nodig om je gevel te bekleden, het transport is goedkoper en je muur is uiteindelijk minder dik.
  • Isolatie: Een steenstrip kan je direct op de isolatiepanelen plakken. De strips zijn daarom ideaal voor een gevelrenovatie waarbij een woning beter geïsoleerd moet worden.
  • Ruime keuze: Je kan strips van heel veel soorten steen krijgen. In allerlei verschillende kleuren, maten en texturen. De keuze is eindeloos.

Kosten steenstrips

In verhouding met het bekleden van je gevel met bakstenen, zijn steenstrips een goedkope oplossing. De uiteindelijke prijs hangt vooral af van het soort steen dat je mooi vindt. Reken op minimaal €140 per vierkante meter zonder isolatie en €210 met isolatie.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers