Gevelreiniging prijs

Het is niet duur om je gevel te laten reinigen en kan het vaak ook vrij snel uitgevoerd worden. Na de gevelreiniging ziet jouw woning er weer als nieuw uit. De specialist verwijdert mos en ander begroeisel, afbladderende verf, vochtplekken, en algemene viezigheid die jouw gevel steeds grijzer maakt. Er zijn drie manieren om je gevel te reinigen. Hieronder een overzicht met een gemiddelde prijs per vierkante meter:

Soort gevelreiniging Gemiddelde prijs per vierkante meter
Stomen Vanaf €7
Chemisch Vanaf €12
Zandstralen Vanaf €15

Verschillende soorten gevelreiniging

Gevelonderhoud is een een noodzakelijk kwaad. Het is in je eigen belang je gevel goed te onderhouden. Dat is mooier, je huis is beter beschermd, de stookkosten zijn lager, en uiteindelijk krijg je een betere prijs als je je woning verkoopt. Hier volgt een omschrijving van de drie meest voorkomende soorten gevelonderhoud:

  • Stomen: Gevelreiniging met stoom is de snelste en simpelste manier. Hiermee verwijder je oneffenheden en aanslag van mos en klimop. Het is aan te raden je gevel zeker een keer in de vijf jaar te stomen en daarna opnieuw te impregneren. Dan gaat de gevel lang mee.
  • Chemisch: Mocht er meer aanslag op de gevel zitten, zoals roet van uitlaatgassen of mocht je een verflaag eraf willen halen, dan is chemische gevelreiniging nodig. Het vuil lost op in het chemische product dat op de gevel wordt gespoten. De gevel wordt vervolgens met water afgespoeld, welke wordt opgevangen zodat het niet in de grond sijpelt.
  • Zandstralen: Mocht je hardnekkige aanslag hebben, of last van bijvoorbeeld graffiti, dan kan zandstralen nodig zijn. In dit geval wordt zand vermengd met water krachtig tegen de gevel gespoten. Het vuil wordt als het ware van de gevel geschuurd. Ook hier wordt het restmateriaal opgevangen om de natuur te sparen.