Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Laserreiniging

Er zijn verschillende manieren om een vieze gevel te reinigen. De simpelste manier is om de gevel met stoom onder hoge druk te reinigen. Deze methode is niet in alle situaties effectief. Je kan ook chemische producten gebruiken, of zelfs met zandstralen aan de slag gaan. Maar deze twee methodes hebben als groot nadeel dat ze sommige gevelbekledingen kapot maken. Dat is niet gewenst, zeker niet als het om monumenten gaat. In dat geval is het laseren van de gevel de beste oplossing.

Opbouw kosten gevel laseren

Deze methode wordt niet vaak toegepast, omdat het een hele dure gevelreiniging methode is. Een laser bestraalt maar een klein oppervlak. Het duurt dus lang om een vierkante meter gevel te reinigen. Sowieso is de laser zelf al niet goedkoop, maar de kosten voor arbeid is wat deze reinigingsmethode zoveel duurder maakt dan de alternatieven. Het is verstandig om verschillende offertes met elkaar te vergelijken, alvorens met een gevelrenovatiebedrijf in zee te gaan.

oude wijk amsterdam

Voordelen gevel laseren

Er zitten veel voordelen aan het laseren van een gevel die de hoge kosten rechtvaardigen. Zeker als het om een gevel gaat met specifieke details die niet verloren mogen gaan. Dit zijn de voornaamste voordelen:

  • Geen beschadiging: de laser tast het materiaal niet aan, alleen het vuil zelf. De gevel wordt dus niet aangetast zoals dat wel het geval is bij zandstraling en chemische reiniging.
  • Oppervlak blijft glad: hierdoor hecht vuil slechter aan het materiaal en blijft de gevel veel langer schoon.
  • Geen schade voor het milieu: er zijn geen restproducten die in het milieu terecht kunnen komen. Deze methode is dus geheel onschadelijk voor het klimaat.
  • Geschikt voor lichte gevels: laserreiniging geeft een beter resultaat op lichte gevels. De originele kleur komt in zijn volledige glorie weer tevoorschijn.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers