Kosten gevelreiniging

Het is vaak moeilijk om een prijsopgave te geven voor de kosten van gevelreiniging voor jouw gevel. Daarom geven we graag een praktijkvoorbeeld, zodat je een idee krijgt. Wil je de exacte kosten voor het reinigen van jouw gevel weten, dan kun je het beste een gevelreiniging offerte opvragen.

Gevel reinigen kosten: een voorbeeld

Het gaat om een bedrijfspand in Rotterdam met een hoogte van 7 meter. Het pand is van alle kanten gemakkelijk te bereiken en kent asfalt en bestrating rondom. In totaal is er 1.000 vierkante meter aan gevelreiniging nodig. Het gaat hier om gevel platen met een vervuiling van bouwstof en zand en ook wat aanslag op de noordelijke kant van het pand. Het pand zal schoongemaakt worden door het te borstelen en schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Het metselwerk hoeft hierbij niet schoongemaakt te worden. Natuurlijk wordt er een hoogwerker gebruikt om overal goed bij te komen. De totale gevelreiniging kosten zijn €1634 euro. Als je dit verdeelt over alle vierkante meters dan zie je dat je nog geen €2 euro per m2 betaald. Hierbij geldt dat hoe meer vierkante meters je laat reinigen hoe lager de kosten per m2 zullen zijn.

Een particuliere woning?

Bij een particuliere woning zijn de kosten per m2 meestal wat hoger. Vaak moet je rekenen op een prijs van €7 euro tot €20 euro per m2. Het aantal vierkante meters zijn vaak een stuk kleiner en de muren kennen geen grote gemakkelijke oppervlaktes als bij het bedrijfspand die we zojuist bespraken. Ontdek zelf de exacte gevelreiniging kosten door een offerte op te vragen bij een gevelreiniger.

Is je gevel toe aan een goede reiniging? Dat is goed te begrijpen. Een gevel vraagt ook om verzorging om te blijven stralen. Daarom kun je een gevelreiniging overwegen.

Wat is een gevelreiniging?

Met een gevelreiniging zorg je ervoor dat je gevel er weer nieuw uit komt te zien. In de loop der jaren raken gevels vervuild. Dat komt door vergrauwing, algaan groei en uitboei. Door je gevels te laten reiniging verleng je de levensduur van je gevels en daarbij komt ook kijken dat je gevels een nieuwe frisse uitstraling krijgen.

Wat kost gevelreiniging?

De kosten voor geveldreiging kan per gevelspecialist verschillen. Gemiddeld zijn de kosten voor gevelreiniging € 5 per m2 voor stoomcleanen en chemische reiniging. Om je een beeld te geven op wat voor bedrag je komt zijn we uitgegaan van een gevel van 60 m2. Dit omvang is een gemiddelde rijtjeshuis in Nederland. Let op, in de meeste gevallen gaat gevelreiniging gepaard met het renoveren van voegwerk en impregneren.

Werkzaamheden Kosten
Reinigen (stoomcleanen) € 300 – 900
Reinigen en voegen (schaduwvoeg) € 1.400 – € 1.800
Reinigen, voegen en impregneren € 3.200 – € 3.800

 

Wil je niet voor verrassingen te komen staan? Je kunt aller tijden gratis en vrijblijvend offertes vergelijken van gevelspecialisten uit jouw regio. Interesse? Klik hier.

Gevelreiniging

Je gevel zal bij verloop van tijd om onderhoud vragen. Het meest voor de hand liggende onderhoud is gevelreiniging. Gevelreiniging is bedoeld om vuil, mossen en algen van je gevel te verwijderen. Je gevel krijgt daarmee een frisse en nieuwe uitstraling! Je verengt ook nog eens de levensduur van je gevel.

Stoomreiniging, chemisch reinigen of zandstralen

  • Stoomreiniging

Met een hoge druk met een temperatuur dat oploopt tot 150° C wordt vuil opgelost. Er wordt hete stoom (onder hoge druk) tegen de buitengevel gespoten. Deze methode wordt gebruikt wanneer stoomreiniging niet effectief genoeg zou kunnen zijn. Het voordeel van deze methode is dat er geen chemicaliën in het water zitten, dus milieuvriendelijk is.

De prijs is gemiddeld 5 tot 15 euro per m2.

  • Chemisch reinigen

Een ander optie is het chemisch reinigen. Het chemisch middel wordt direct op de gevel aangebracht middels een borstel. Nadat het chemische middel is ingetrokken wordt het chemisch middel onder hoge druk afgespoeld met water. Deze methode is slecht voor het milieu door de chemische ingrediënten. Echter zijn er ook biologisch afbreekbare middelen. Laat je daarover informeren.

De prijs is gemiddeld 5 tot 15 euro per m2.

  • Zandstralen

Weer een ander optie is zandstralen. Echter kan zandstralen bij sterke gevelstenen of harde materialen, omdat het veel kan beschadigen bij minder sterk materiaal.

Bij zandstralen wordt water gemengd met perslucht en zand (straalmiddel). Zandstralen vraagt deskundigheid en moet altijd door een specialist worden uitgevoerd. De intensiteit van spuiten, de afstand tot de gevel en de korrelgrootte en vorm zijn erg belangrijk voor het gewenste resultaat.

De prijs is gemiddeld 10 tot 20 euro per m2.

 

Wil je niet voor verrassingen te komen staan? Je kunt aller tijden gratis en vrijblijvend offertes vergelijken van gevelspecialisten uit jouw regio. Interesse? Klik hier.

De kosten zijn gebaseerd op een geveloppervlakte van 50 m2. ( Dit is namelijk de meest voorkomende maat van buitengevels )

Soort reiniging Wat word er gedaan Prijs gevelreiniging per m2
Zandstralen gevel Voor rode gevelstenen € 10,-
Zandstralen gevel Voor gele gevelstenen € 12,-
Chemische reiniging buitenmuur Chemische reiniging met een chemisch reinigingsmiddel wat het vuil oplost. € 10,-
Hogedruk reiniging van de gevel ook wel stoomreinigen genoemd Met koud leidingwater € 4,-
Hogedruk reiniging Met warm / heet water 100 graden Celsius € 6,-
Impregneren ( waterdicht maken ) Gemiddelde prijs per m2 € 5,-
Vochtstralen ( weinig schade aan stenen ) Een combinatie zand,water en kalk € 9,50
Nevelstralen ( Voor monumentale panden ) Een voorzichtige reinigingsmethode € 14,00

Bespaar op de prijzen!