Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Kosten voegwerk

Het renoveren van de voegen van je gevel hoeft niet kostbaar te zijn. Je kan de voegen al laten vernieuwen vanaf €10 per vierkante meter gevel. Het materiaal voor de voegen is niet zo heel duur en bedraagt ongeveer 25% van de totale kosten. De overige 75% zijn arbeidskosten. Het is nou eenmaal een arbeidsintensieve activiteit. Dus hoe sneller het voegwerk gedaan kan worden, hoe lager de kosten.

Soort gevel bepaalt kosten van voegwerk

Als je in een rijtjeshuis woont en het voegwerk van een strakke moderne gevel moet laten vervangen, zal dit relatief goedkoop zijn. Vaak kan de voeger makkelijk bij de gevel en is deze niet te hoog. Als je een vrijstaande villa hebt van honderd jaar oud met vele hoeken en ornamenten, dan zal de voeger veel meer tijd kwijt zijn. Een overzicht van de kosten voor voegrenovatie vind je in deze tabel:

Kosten voegwerk Prijsindicatie per m2
Holle voeg Vanaf €10
Strakke voeg Vanaf €15
Schuine voeg Vanaf €12
Teruggehouden voeg Vanaf €12
Snijvoeg Vanaf €50

verdiepte voeg

Soorten voeg

Als je niet in de bouw werkt, zeggen de genoemde termen je wellicht niet zoveel. Het zijn de verschillende afwerkingen die mogelijk zijn voor de voeg. Er zijn er nog veel meer, maar deze vijf komen het meest voor in Nederland. De verschillende voegen hebben ieder een uniek visueel effect, maar heeft dit geen invloed op de kwaliteit van de gevel. Het is vooral persoonlijke smaak die bepalend is voor de keuze voor:

  • Holle voeg: Deze voeg is het goedkoopst, omdat deze het snelst aangebracht kan worden. Vandaar ook dat deze voeg verreweg het meest voorkomt op gevels van Nederlandse woningen.
  • Strakke voeg: Deze lijkt op de holle voeg, maar is niet hol. De voeg is keurig recht afgewerkt, zodat er een strak geveloppervlak ontstaat. Handig in het onderhoud, want vuil en algen hebben minder hoekjes en gaatjes om zich aan te hechten.
  • Schuine voeg: Dit is een variant op de teruggehouden voeg. Deze voeg is verdiept en schuin afgesneden. Daardoor lijkt het van een afstand alsof de voegen een schaduw hebben. Dit bijzondere effect maakt ook deze voeg erg populair bij huiseigenaren.
  • Teruggehouden voeg: Deze voeg is verdiept (zie foto hierboven) en minder goed zichtbaar aan het geveloppervlak. Daardoor komen de bak- of natuurstenen goed tot hun recht. Wel vergen ze meer onderhoud, want de kleine gleuven zijn geliefd bij mos en insecten.
  • Snijvoeg: Dit is een ambachtelijke voeg die je veel ziet op monumentale gevels. De voegen worden langs de randen gesneden zodat er een kleine scheiding ontstaat tussen de steen en de voeg.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers