Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Klimop verwijderen

Niet iedereen houdt van zo een karakteristieke bakstenen gevel begroeid met een klimop. Een klimop is namelijk moeilijk in bedwang te houden en de wortels kunnen de voegen van de gevel behoorlijk aantasten. Gelukkig is het niet moeilijk om een klimop geheel of gedeeltelijke van je gevel te verwijderen.

Gevelreiniging om klimop te verwijderen

Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan en de klimop met een heggenschaar proberen weg te knippen. Je zult snel merken dat dit redelijk zinloos is. Het lukt haast niet om alle wortels af te snijden. Een professionele gevelreiniging gebruikt hier een stoommachine voor. De hete stoom snijdt de wortels als het ware door. Zodoende laat de klimop los en zullen de takken makkelijk te verwijderen zijn.

Kosten verwijdering

De kosten liggen gelukkig niet hoog voor het verwijderen van een klimop. In de meeste gevallen is het afdoende om de gevel met stoom laten reinigen vanaf €7 per vierkante meter gevel. Mocht het nodig zijn er een chemisch product aan toe te voegen, dan wordt het al snel €12 per vierkante meter, of meer. Het zijn gemiddelde prijzen waarbij zowel de materialen, benodigde machines, en arbeid inbegrepen zijn. Zie ook de algemene kosten van gevelreiniging.

Preventie

Nadat je de klimop verwijdert hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om nieuwe klimop te voorkomen:

  • Gevel behandelen met een klimopwerendmiddel. Dit geeft geen 100% zekerheid, maar maakt de kans op nieuwe klimop een stuk kleiner.
  • Kleine scheuten verwijderen alvorens de klimop verder kan groeien en zich uitbreiden. Elke maand een ronde doen langs het huis is afdoende.
  • Bodem bedekken met grind rondom de gevel. Klimop groeit namelijk via de aarde omhoog de gevel op.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers