Groene aanslag

Het is een akelig gezicht die groene aanslag op je gevel. Het is een natuurlijk verschijnsel, en vroeg of laat zal elke gevel ermee te maken krijgen. Gelukkig is het niet moeilijk te verwijderen. Als het kleine hoeveelheden zijn, kan je het met middeltjes die je in de supermarkt kunt kopen verwijden. Is het een grote hoeveelheid, en op moeilijk bereikbare plekken, dan is het aan te raden een professional in te huren. Gevelreiniging is niet duur, en scheelt je een hoop tijd en gedoe.

Groene aanslag verwijderen

Er zijn verschillende methodes om groene, en andere, aanslag van je gevel te verwijderen. Maar niet elke methode werkt voor alle soorten aanslag. Bij zwarte roet aanslag van uitlaatgassen kan je het beste een zandstraal methode gebruiken. Dit is vrij ingrijpend voor je gevel, maar eigenlijk de enige manier voor zo een hardnekkige aanslag.

2 soorten

Voor groene aanslag is dat gelukkig niet nodig. Vaak volstaat een reiniging met water en stoom, en eventueel een chemisch product. Een gevel laten reinigen met stoom kan al vanaf €5 per vierkante meter. Er zijn 2 soorten groene aanslag:

  • Algen: laten een geel groene waas achter op je gevel. Dat is in eerste instantie niet ernstig, maar niet mooi. Algen kun je verwijderen met een stoommachine of een hogedruk waterspuit. Na de reiniging is het aan te raden een algenwerend middel aan te brengen om de kans op toekomstige groene aanslag te verminderen.
  • Mos: is een stuk hardnekkiger dan algen. Mos bijt zich als het ware vast in de gevel. Je kan stukken met een beitel verwijderen, maar de mos zal altijd snel weer terugkeren. Met een chemische reiniging ben je voor lange tijd van de mos verlost. Ook hier geldt, dat het handig is na reiniging een moswerende laag aan te brengen op je gevel.