Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Groene aanslag

Het is een akelig gezicht die groene aanslag op je gevel. Het is een natuurlijk verschijnsel en vroeg of laat zal elke gevel ermee te maken krijgen. Gelukkig is het niet moeilijk te verwijderen. Als het kleine hoeveelheden zijn, kan je het met middeltjes die je in de supermarkt kunt kopen verdwijnen. Is het een grote hoeveelheid en op moeilijk bereikbare plekken, dan is het aan te raden een professional in te huren. Gevelreiniging is niet heel duur en scheelt je een hoop tijd en gedoe.

Groene aanslag verwijderen

Er zijn verschillende methodes om groene en andere aanslag van je gevel te verwijderen. Maar niet elke methode werkt voor alle soorten aanslag. Bij zwarte roet van uitlaatgassen kan je het beste de zandstraal methode gebruiken. Dit is vrij ingrijpend voor je gevel, maar eigenlijk de enige manier voor zo een hardnekkige aanslag.

groene aanslag

2 soorten

Voor groene aanslag is dat gelukkig niet nodig. Vaak volstaat een reiniging met water en stoom, en eventueel een chemisch product. Een gevel laten reinigen met stoom kan al vanaf €5 per vierkante meter. Er zijn 2 soorten groene aanslag:

  • Algen: laten een geelgroene waas achter op je gevel. Dat is in eerste instantie niet ernstig, maar niet mooi. Algen kun je verwijderen met een stoommachine of een hoge druk waterspuit. Na de reiniging is het aan te raden een algenwerend middel aan te brengen om de kans op toekomstige groene aanslag te verminderen. Lees verder op pagina algen verwijderen.
  • Mos: is een stuk hardnekkiger dan algen. Mos bijt zich als het ware vast in de gevel. Je kan stukken met een beitel verwijderen, maar de mos zal altijd snel weer terugkeren. Met een chemische reiniging ben je voor lange tijd van de mos verlost. Ook hier geldt, dat het handig is na reiniging een moswerende laag aan te brengen op je gevel.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers