Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Gevelrestauratie

Een gevel restaureren is wat anders dan een gevel renoveren. Bij restauratie worden elementen hersteld en vervangen met originele materialen. Gevelrestauratie wordt vooral toegepast op gevels die een historische waarde hebben en onderdeel zijn van een monument. Gevelrestauratie is doorgaans prijziger dan gevelrenovatie. Dit komt omdat bepaalde historische materialen nu moeilijk te verkrijgen zijn en vaak een stuk duurder zijn.

Soorten gevelrestauratie Gemiddelde m2 prijs
Losse elementen of voegen verwijderen €5 – €45
Gevel reinigen €5 – €85
Herstelwerkzaamheden €35 – €250
Gevel impregneren €7 – €20

gevel restaureren

Onderdelen van de restauratie

Gevelrestauratie begint met het verwijderen van losse elementen en loszittende voegen. Alles wat niet te herstellen is, of geen historische waarde heeft, wordt van de gevel verwijderd. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Losse elementen verwijderen: Het uithakken van de oude voegen moet heel zorgvuldig gebeuren om de bakstenen niet te beschadigen. Het is een arbeidsintensieve klus. Zo min mogelijk elementen worden verwijderd.
  • Gevel reinigen: Een historische gevel wordt meestal eerst met stoom gereinigd en in sommige gevallen met een chemisch middel. Dat gebeurt als er bijvoorbeeld mos en algen op de gevel zitten. Monumentale gevels worden in sommige gevallen met een laser gereinigd. Maar dat is een dure methode.
  • Herstelwerkzaamheden: Dit is echt vakmanschap en de prijs kan erg uiteenlopen. Het hangt vooral af van de moeilijkheidsgraad van het herstelwerk.
  • Gevel impregneren: Als de restauratie klaar is wordt de gevel beschermd door middel van impregnatie. In sommige gevallen wordt zelfs voor een hydrofobe (waterafstotende) coating gekozen.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers