Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Gevelreparatie kosten

Scheuren in gevels zijn een veelvoorkomend probleem in Nederland, zeker op zakkende kleigronden. Doordat de fundering niet gelijkmatig verzakt ontstaat er een trekspanning op de gevel. Op het moment dat de spanning te groot wordt ontstaan er scheuren in de gevel. Het is aan te raden een bouwkundig specialist naar de stabiliteit van je woning te kijken alvorens tot gevelreparatie/scheurherstel over te gaan. Het is van belang de oorzaak eerst op te lossen, anders dan blijf je aan het repareren en kan je woning misschien wel onveilig worden om in te wonen.

Voorbeeldprijzen

Zodra je een oplossing hebt gevonden voor het probleem van de scheuren, wordt het tijd om de gevel te repareren. Voor scheurherstel zijn er een aantal werkzaamheden nodig. Welke precies nodig zijn, hangt af van de specifieke kenmerken van de scheur en de gevel. Hierna volgt een lijstje met veelvoorkomende soorten gevelreparatie/scheurherstel werkzaamheden en de respectievelijke gemiddelde prijs per vierkante meter (zie ook pagina kostprijs gevelwerken):

Soorten gevelreparatie/scheurherstel Gemiddelde prijs per m2
Verwijderen van voegen Vanaf €5
Vervangen van metselwerk Vanaf €45
Muurankers aanbrengen Op aanvraag
Aanbrengen van voegen Vanaf €12
Gevel impregneren Vanaf €7,50

dakgoot repareren

Uitleg gevelreparatie en scheurherstel

Scheuren in gevels zijn niet mooi en veel huiseigenaren willen die dan ook graag snel herstellen. In veel gevallen is het nodig om metselwerk en voegen te vervangen, dan wel renoveren. In een enkele geval is het nodig om muurankers aan te brengen. Verder is het aan te raden de gevel meteen te impregneren, dan blijft deze langer mooi. Hier volgt een korte omschrijving van de meest voorkomende activiteiten:

  • Verwijderen van de voegen: In de meeste gevallen is het nodig de voegen in de hele gevel te verwijderen omdat er anders kleurverschil ontstaat. Andere vinden weer dat het kleurverschil karakter geeft aan de gevel en slaan deze service over.
  • Vervangen van metselwerk: Kapotte stenen rond de scheur moeten vervangen worden. Het kan soms moeilijk zijn om identieke bakstenen te vinden, zeker bij oude huizen.
  • Muurankers aanbrengen: In sommige gevallen zijn muurankers een deel van de oplossing om verdere scheuring te voorkomen. Het voorkomt dat de gevel om kan vallen mocht de fundering nog verder afzakken.
  • Aanbrengen van voegen: Logischerwijs moeten de voegen gerenoveerd worden om weer een nette gevel te hebben die de woning beschermt tegen vocht en kou. Net als met de bakstenen is het bij oudere huizen soms moeilijk om identieke mortel te vinden. Er blijven bijna altijd kleurverschillen.
  • Gevel impregneren: Dit is niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden. Zeker als je toch al renovatiewerkzaamheden aan het uitvoeren bent. Een geïmpregneerde gevel wordt minder snel vies, en houdt vocht buiten. Dat is goed voor je eigen gezondheid en dat van de woning.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers