Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Gevelbepleistering soorten

In plaats van je gevel te renoveren kan je er ook voor kiezen om de gevel te bepleisteren.

Veel mensen doen dit omdat het een relatief simpele ingreep is. De woning krijgt direct een moderne en frisse look met een strakke gevelbepleistering. Bijkomend voordeel is dat een goed aangebrachte sierpleister heel lang meegaat. Het vergt haast geen periodiek onderhoud buiten een eventuele reiniging. De pleisters zijn elastisch en daardoor is de kans op scheuren klein.

oude stijl woning

Soorten gevelbepleistering en de kosten

Er zijn veel soorten gevelbepleistering op de markt. Toch vallen de meeste soorten in een van de 3 hoofdcategorieën. Namelijk:

  • minerale gevelbepleistering
  • kalk gevelbepleistering
  • kunsthars gevelbepleistering

Hieronder een kort overzicht van de verschillende pleisters en respectievelijke prijsindicatie per vierkante meter. In deze indicatie zitten materiaal en arbeid inbegrepen. Vaak wordt gevelbepleistering tegelijk met (extra) isolatie aangebracht. Het isolatiemateriaal is niet meegerekend in deze tabel.

Soorten gevelbepeistering Prijsindicatie per m2 gevel
Minerale gevelbepleistering met cement €35 – €75
Kalk gevelbepleistering €55 – €115
Kunsthars gevelbepleistering €55 – €95

Soorten gevelbepleistering uitgelegd

De keuze voor een bepaalde gevelbepleistering heeft vooral te maken met je smaak en hoeveel budget je hebt. Bij elk type pleister zijn verschillende afwerkingen en texturen mogelijk. Daarnaast heeft elk type sierpleister specifieke eigenschappen die handig zijn bij bepaalde toepassingen. Hieronder een korte uitleg per type gevelbepleistering:

  • Minerale gevelbepleistering met cement: Dit is een populaire gevelbepleistering omdat het goedkoop is en geschikt is voor vele types gevel. Het is een sierpleister op basis van cement, zand en kalk. Het is ook wel bekend als crepi. Het is te krijgen in allerlei verschillende kleuren en texturen. Vaak wordt deze sierpleister direct op de isolatieblokken aangebracht.
  • Kalk gevelbepleistering: De sierpleister op basis van kalk is een ambachtelijk pleister. Het wordt veel toegepast op oudere woningen met natuursteenwanden. Kalk gevelbepleistering laat damp goed door en zodoende het onderliggende materiaal gewoon ademen. Dit voorkomt vochtproblemen. Het is vrij arbeidsintensief en daardoor een prijzige oplossing.
  • Kunsthars gevelbepleistering: Op veel moderne huizen zie je sierpleister van kunsthars. Deze gevelbepleistering is elastisch en je herkent het aan de egale gevel oppervlakken. Deze bepleistering is synthetisch en daardoor goed beschermd tegen weersinvloeden. Ook kan het doorgaans direct op de isolatielaag worden aangebracht.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers