Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Gevel keimen

Het keimen van je gevel, is het aanbrengen van een speciale minerale verf. Dit is een natuurlijke verf op basis van kaliumsilicaat en anorganische pigmenten. Het keimen is dus het aanbrengen van minerale verf die zich permanent hecht aan de ondergrond door verkiezeling. Het resultaat is een duurzame verbinding tussen de verflaag en de gevel. Het kaliumsilicaat bindmiddel is zeer goed bestand tegen UV-straling. Andere type verf kunnen broos worden of barsten na verloop van tijd, maar kaliumsilicaat is stabiel en heeft dus een uitzonderlijke lange levensduur.

stucwerk keim aanbrengen

Factoren die de kosten beïnvloeden

Er is geen eenduidige prijs te noemen voor het keimen van je gevel. Er zijn heel wat factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Het is dus zaak twee of drie offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken. De lange levensduur van het keimen zorgt ervoor dat de werkzaamheden niet vaak, of nooit, herhaald hoeft te worden. Houd dit in het achterhoofd als je het vergelijkt met reguliere schildersklussen.

De volgende factoren hebben het meeste invloed op de uiteindelijke prijs:

  • De poreusheid van de gevel: is vooral bepalend voor de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Het materiaal is ongeveer 50% van de kosten.
  • Het kleurverschil: tussen de bestaande gevel en de gekozen kleur. Ook dit heeft invloed op de hoeveelheid benodigde verf, en hoeveel lagen er geverfd moeten worden.
  • De totale oppervlakte: van de gevel die je wilt keimen.

Gemiddelde prijs om de gevel te keimen

Het is duidelijk dat er niet een enkele prijs is. Maar je kan wel uitgaan van een gemiddelde. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €18 en €46 per vierkante meter. Hoe poreuzer de gevel is en hoe groter het kleurverschil, hoe hoger de kosten per vierkante meter zullen liggen.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers