Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Crepi gevel reinigen

crepi gevel Een sierpleister gevel, of crepi gevel, vraagt om een andere benadering. Je kunt een gevel van crepi op verschillende manieren reinigen. Het is daarvoor belangrijk om te weten van wat voor type sierpleister jouw gevel bekleed is, er zijn namelijk meerdere soorten crepi. Achtergrondinformatie over crepi vind je op Wikipedia trouwens.

Soorten sierpleisters

Er zijn twee soorten crepi gevels, namelijk:

  1. Minerale sierpleister gevel. Deze sierpleister heeft een ruwe structuur. Wordt echter gebruikt als renovatiemateriaal, omdat het oneffenheden makkelijk kan verbergen.
  2. Kunsthars/synthetische sierpleister. Deze sierpleister heeft een egale structuur. Het wordt vooral gebruikt als bovenste afwerkingslaag.

Hoe reinig je een minerale crepi gevel?

De reiniging van een minerale crepi gevel vraagt om nauwkeurigheid. Het materiaal is kwetsbaar en daarom kun je niet met een hogedrukreiniger reinigen. Wanneer je te hard reinigt bestaat er een kans dat er stukken loskomen.

Je reinigt de minerale crepi gevel dan ook door te nevelstralen. Bij nevelstralen wordt er onder een lage druk water met zand op de buitengevel gespoten. Wat uitermate geschikt is voor het verwijderen van mossen bijvoorbeeld en is door de zachte straal vooral geschikt voor matige vervuiling.

De prijs voor nevelstralen door een gevelreiniger ligt tussen de €15 en €20 euro per m2.

Hoe reinig je kunstharspleister/synthetische crepi gevel?

Ook bij een kunstharspleister kun je met enige voorzichtigheid de crepi gevel reinigen met een hogedrukspuit. Ook in dit geval vraagt het om nauwkeurigheid en is het slim met een lage druk te werken.

Een alternatief echter is stoom reinigen, maar is deze techniek alleen geschikt als de vervuiling niet te diep in de muur zit.

De prijs voor het stoomreiniging ligt tussen de €5 en €15 euro per m2.

Als je crepi gevel te vuil is?

Als je door wat voor reden dan ook je crepi gevel langdurig niet hebt laten reinigen dan kan de bovengenoemde technieken niets voor je betekenen. Het vuil zit zo diep in de crepi gevel dat het veel schade zal aanrichten als je via nevelstralen of stroomreiniging zal reinigen. Hoe voorzichtig je ook bent! In de meeste gevallen krijg je het vuil er dan ook niet uit.

Wat kun je dan doen? Je kunt in dat geval beter je de gevel opnieuw bepleisteren. Je kunt ervoor kiezen om bovenop je huidige crepi laag te bepleisteren of je huidige laag te verwijderen en vervolgens te bepleisteren. Een derde mogelijkheid is het overschilderen van de crepi. Om dit te kunnen doen moet de huidige crepi wel in goede staat zijn, dat deze erg vuil is is dus niet erg (zolang er maar geen scheuren of gaten in het pleisterwerk zitten).

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers