Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelreinigingwijzer.nl
Gevelreinigingwijzer.nl

Cementsluiers verwijderen

Een cementsluier is niks minder dan een doffe waas die achterblijft na het voegen van tegels.

Om dit te voorkomen is het dus noodzaak om de tegels zo snel mogelijk schoon te maken nadat je klaar bent met voegen. Hoe langer de waas op de tegels blijft zitten, hoe moeilijker het wordt om de cementsluiers te verwijderen.

Cementsluiers voorkomen

Het is natuurlijk een stuk makkelijker om cementsluiers te voorkomen. Dat is op zich niet eens zo heel moeilijk. Wacht even na het voegen totdat ze enigszins hard beginnen te worden. Als je er met een natte lap overheen kunt zonder dat de voeg loslaat, dan is het tijd om de cementsluiers te verwijderen. Probeer de volgende methodes:

  • Doek met lauw water: dit is in principe de beste methode om verse cementsluiers mee te verwijderen. Het is belangrijk de tegels zo goed mogelijk te boenen. Het liefst meerdere malen, steeds met schoon water.
  • Krabbertje: moeilijk te verwijderen stukjes kan je voorzichtig verwijderen met een krabbertje. Pas wel op dat je de tegels niet beschadigt. Niet alle tegels zijn even sterk.
  • Meng azijn in het water: deze methode kan je alleen gebruiken bij keramische tegels. Je voegt 50% azijn aan lauw water toe om de tegels grondig te boenen. Natuursteen kan niet tegen zuur, dus daarvoor is deze methode niet geschikt.

Cementsluiers verwijderen met een oplosmiddel

Als het niet gelukt is om te voorkomen, dan kan je naderhand de cementsluiers verwijderen met een professioneel oplosmiddel. Er zijn speciale zuurvrije reinigingsmiddelen voor natuurstenen als leisteen, graniet, basalt, marmer, en andere hardstenen. Voor geglazuurde tegels kan je het beste een sanitairreiniger of cementsluierverwijderaar gebruiken. Al deze oplosmiddelen om cementsluiers te verwijderen kan je in de bouwmarkten aanschaffen.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers