Muren zelf impregneren

Als je de muren wilt impregneren dan zijn er 2 mogelijkheden. De eerste optie is om het impregneren zelf te doen met producten die te koop zijn bij alle bouwmarkten. En de tweede optie is om het impregneren uit te besteden aan een vakman. Laten we de twee mogelijkheden met elkaar vergelijken. Op die manier kun je zelf een beslissing nemen.

A) Zelf impregneren

Als je zelf de muren impregneren gaat dan is het grootste voordeel dat je geen kosten maakt om een vakman in te huren en dat kan interessant zijn. Waarom? Omdat een gevelreiniger minstens €6 euro per m2 kost. Ga je het zelf doen dan moet je niet vies zijn om de mouwen op te stropen. Ook moet je weten wat je moet doen om de muren te impregneren.

Het is ook belangrijk om de juiste apparatuur in huis te hebben of om deze in te huren. Als je een aanhanger of grote auto hebt dan is dit vaak zo gepiept. Zorg er ook voor dat je weet welke schoonmaakmiddelen en impregnatiemiddelen je gebruiken gaat. Onthoud daarbij dat niet elk middel voor elk ondergrond geschikt is. Bij de bouwmarkt of verhuurbedrijf kunnen ze je hier meer over vertellen.

Kort samengevat komen de volgende punten kijken bij zelf impregneren van de muren:

  • Je moet voor apparatuur en gereedschap zorgen
  • Je moet een hogedrukreiniger huren (of lenen van buren/vrienden)
  • Je moet de werkwijze van reinigen goed weten
  • Indien je reinigingsmiddelen gaat gebruiken, moet je weten welke je gaat gebruiken
  • Je moet zorgvuldig te werk gaan

B) Uitbesteden?

Eigenlijk is het enige nadeel bij het uitbesteden van dit werk dat je jouw portemonnee moet trekken. Maar vallen de kosten nog wel mee. Je kunt namelijk gemakkelijk meerdere offertes opvragen bij verschillende vakmensen welke het impregneren voor je kunnen doen.

Eenmaal voor een goed bedrijf gekozen te hebben, zorgen ze ervoor dat de klus geklaard wordt en dat je zelf nergens achteraan moet. Verder zal je er ook van verzekerd zijn dat de ondergronden niet beschadigd zullen worden. Dit gebeurd meestal wanneer hobbyisten onzorgvuldig te werk gaan en wordt vooral bij monumentale panden aangeraden om een specialist in te schakelen.