Zelf doen

Natuurlijk kun je ook besluiten om de gevelreiniging zelf te gaan doen. Het zelf doen is een uitstekende keuze en zal je helpen om de gevel weer mooi schoon te krijgen zonder veel geld uit te geven. Er zijn wel een aantal voorwaarden of zelfs nadelen als je de gevelreiniging zelf gaat doen. Zo moet je beschikken over alle apparatuur en het juiste gereedschap. Zeker als je een hoogwerker nodig hebt kan dat prijzig zijn. Denk daarnaast ook aan het huren van een hogedrukreiniger of een straalapparaat. Tevens moet je goed weten hoe je de gevel moet reinigen. Het is belangrijk om geen beschadigingen te krijgen aan de muur. Plus je moet ook weten welke reinigingsmiddelen het beste zijn voor het ondergrond.

gevelreiniging zelf doen?

Hoe de gevelreiniging zelf doen?

Je zult net als een echte gevelreiniger moeten kijken om welke vervuiling het gaat. Is het algemene vervuiling, roet van een fabriek, aanslag van vocht of wat anders? Daarna moet je kijken welke ondergrond het is om vast te stellen of er beschadigingen kunnen voorkomen. Kun je beter gaan schrobben op de gevel of kan een hogedrukspuit wonderen doen om de gevel weer mooi schoon te krijgen? Als je dit allemaal weet kun je gaan bepalen hoe smerig de gevel is en wat je hieraan kunt doen. Bij een verhuurbedrijf (hogedrukspuit) of een bouwmarkt kunnen ze je ook het een en ander vertellen.

azijn
soda

Gevelreiniging zelf doen en je veiligheid

Het is goed om ook stil te staan bij de veiligheid als je het zelf gaat doen. Een hoogwerker vergt aandacht en dien je de instructies te volgen. Hetzelfde geldt voor een zandstraalmachine of andere machines. Zorg voor voldoende maatregelen om veilig te werken. Kies voor een goede valhelm, veiligheidsbril en ook handschoenen en de juiste schoenen. Hierna kun je veilig aan de slag gaan.

Toch een vakman inhuren?

Vraag bij verschillende gevelreinigers offertes op. Zo kun je het aanbod vergelijken en betaal je niet te veel voor je opdracht. Aangezien er tientallen bedrijven actief zijn in je regio is het verstandig om te vergelijken. Dit kan je namelijk geld besparen. En kun je achterhalen wat uiteindelijk beter is: zelf doen of een vakman inschakelen. Ga naar pagina offertes gevelreiniger voor meer informatie.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

Gevelreiniging
Gevelreiniger inhuren
Gevelreiniging aandachtspunten
Gevelreiniging chemisch
Gevelreiniging garanties
Gevelreiniging graffiti verwijderen
Gevelreiniging kosten
Gevelreiniging machinaal
Gevelreiniging nadelen
Gevelreiniging prijzen
Gevelreiniging tips
Gevelreiniging voordelen
Offertes