Nadelen

Als je de gevel wilt laten reinigen dan is het goed om ook bekend te zijn met de nadelen. Het is goed om op basis van de voordelen en de nadelen een bewuste keuze te maken. Laten we enkele nadelen met je bespreken, zodat je hier ook van op de hoogte bent als je een gevelreiniger in wilt schakelen.

Gevelreiniging nadelen: schade

Een van de grootste nadelen is toch wel de mogelijke schade die je krijgt als je gevelreiniging gaat uitvoeren. Zo kun je beschadigde voegen krijgen, bakstenen waar de hoekjes vanaf zijn en ook putjes in een gladde steen. Daarnaast kan ook het voegwerk opgelost raken door de chemische reinigingsmiddelen die je gebruikt. Het is belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn. Je wilt immers dat de gevel er ook mooier uit komt te zien. Zorg voor een goede bescherming en laat de gevelreiniger rustig zijn werk doen. Een spoedklus zal immers alleen maar meer schade opleveren aan de woning.

Gevelreiniging nadelen: indirecte schade

Sommige nadelen kun je niet direct zien. Als je bijvoorbeeld een baksteen of natuursteen hebt dan kan vuil de steen beschermen voor het opnemen van een overtollige hoeveelheid vocht. Het is dan mogelijk als het vuil weg is dat de stenen opeens veel vocht kunnen gaan opnemen. Dit kan tot vochtproblemen leiden en ervoor zorgen dat je hier nadelen van ondervindt. Het is daarom goed om na een gevelreiniging ook te kiezen voor het impregneren van de stenen. Zo voorkom je dit namelijk. Een professionele gevelreiniger kan je hier meer over vertellen.

Wat kost gevelreiniging?

Bespaar op de kosten door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met erkende gevelreinigers. Deze dienst wordt je gratis en vrijblijvend aangeboden.

Bekijk ook…

Gevelreiniging
Gevelreiniger inhuren
Gevelreiniging aandachtspunten
Gevelreiniging chemisch
Garanties
Graffiti verwijderen
Gevelreiniging kosten
Offertes gevelreiniging