Laserreiniging

Ondanks dat er zoveel technieken bestaan voor gevelreiniging kun je met je handen in het haar zitten doordat er geen techniek bij jouw wensen van je gevelreiniging past. Je bent benieuwd of er niet meer is? Een mogelijke alternatief is laserreiniging. Het is een dure reinigingstechniek waar men niet zo snel voor kiest.

Hoe werkt laserreiniging?

Lasertechniek is een techniek die gebruikt wordt bij het reinigen van historische gebouwen en in sommige gevallen bij kunstwerken. Het is een techniek die alleen toegepast kan worden op lichte ondergronden. Het licht wordt op de plaats geplaatst en door hoge temperatuur verdampt de vervuiling zonder schade aan te richten aan de ondergrond. Het vuil wordt geabsorbeerd door het laserlicht waardoor het volledig verdampt.

Voor en nadelen op een rij

Zoals alle andere reinigingstechnieken heeft de lasertechniek ook voor en nadelen. Hieronder de voor en nadelen van gevelreiniging door lasertechniek.

Voordelen

  • Geen schade aan de ondergrond
  • Gerichte aanpak op plaatselijke vuil
  • Duurzaam reiniging
  • Milieuvriendelijke reiniging

Nadelen

  • Het is erg duur (hoge arbeidskosten)
  • Met name geschikt voor lichte achtergronden/ stenen

Wat kost laserreiniging?

Een prijs geven voor laserreiniging is erg moeilijk, omdat de prijs afhangt van een aantal factoren. Tevens wordt laserreiniging niet zoveel aangeboden als stoomreiniging of chemische reiniging, omdat je afhankelijk bent van vakmanschap, maar ook van een laserapparaat. Ben je nieuwsgierig naar de prijs? Klik hier voor gratis en vrijblijvend offertes van laserreinigingsspecialisten uit jouw regio.