Muren injecteren

Een probleem wat veel bij oudere huizen voorkomt is opstijgend vocht. De bouwtechnieken waren toen niet helemaal afgestemd op het grondvocht en hierdoor ontstaat er schimmel, stank en vieze plekken in huis. Een manier om dit goed op te lossen is door de muren te injecteren met een vochtwerend product. De muren worden geïnjecteerd met een gel om het opstijgende vocht tegen te gaan. Men boort kleine gaten in de muur voor het injecteren. Er is een speciale injectiemachine om dit te doen.

Wat zijn de kosten van muren injecteren?

Het is moeilijk om een antwoord op deze vraag te geven. Er zijn verschillende factoren welke de prijs van het muren injecteren beïnvloedt. Denk hierbij aan hoe vochtig de muren zijn, ga je het zelf doen of laat je het doen, zijn er ook buren betrokken bij het injecteren en hoeveel oppervlak moet er geïnjecteerd worden? Het beste kun je een adviseur uitnodigen om de situatie te inspecteren. Je kunt de klus dan uit laten voeren door een gevelreinigingsbedrijf of vochtbestrijder. Natuurlijk is dit wat duurder dan wanneer je het zelf gaat doen. Je weet echter dat het goed en vakkundig gebeurt. Daarnaast zal je ook garantie krijgen. Ter indicatie moet je rekenen op een prijs van €80 euro tot €100 euro per lopende meter als je oude muren van ongeveer 30 cm dik laat injecteren.

In contact komen met vochtbestrijders? Vraag dan gratis tot 4 aanbiedingen op door gebruik te maken van het volgende formulier. Vergelijk het aanbod en vind de beste vakman voor jouw klus: