Gevelonderhoud kosten

De kosten van gevelonderhoud liggen niet zo hoog. Al vanaf €5 per vierkante meter kan je jouw gevel laten schoonmaken. Hoe meer vierkante meter gevel, hoe hoger de kosten. Als je veel ramen hebt, of bijvoorbeeld een hoge gevel waar je lastig bij kan, dan kan de offerte hoger uitvallen. Gevelonderhoud wordt over het algemeen als een goede investering beschouwd. Een slecht onderhouden gevel kan op de lange termijn voor akelige problemen en extra kosten zorgen. De gevel is immers de belangrijkste bescherming van jouw woning, die alle weersomstandigheden opvangt.

Soort gevelonderhoud Gemiddelde prijs per vierkante meter
Gevel schoonmaken Vanaf €5
Impregneren van gevel Vanaf €7,50
Gevel opnieuw voegen Vanaf €12

Verschillende soorten gevelonderhoud

Gevelonderhoud is een een noodzakelijk kwaad. Het is in je eigen belang je gevel goed te onderhouden. Dat is mooier, je huis is beter beschermd, de stookkosten zijn lager, en uiteindelijk krijg je een betere prijs als je je woning verkoopt. Hier volgt een omschrijving van de 3 meest voorkomende soorten gevelonderhoud:

  • Gevel schoonmaken: Er zijn drie methodes om je gevel te reinigen. Dit kan met stoom als je bijvoorbeeld mos of andere aanslag op je gevel hebt. Mocht je oude verf willen verwijderen dan zijn er verschillende chemische producten om je gevel mee schoon te maken. Voor echt hardnekkig vuil kan je ook je gevel laten zandstralen.
  • Impregneren van de gevel: Dit is het aanbrengen van een vochtwerende laag over de gevel. Dit voorkomt vorstschade, en de vorming van schimmel. Sommige producten hebben ook brandwerende eigenschappen.
  • Gevel opnieuw voegen: Via oude voegen komt er koude lucht en vocht in je spouw. Dat betekent hogere stookkosten, en zorgt voor eventuele vochtproblemen in je woning. Dit kan heel simpel worden voorkomen door de voegen opnieuw aan te brengen.