Gevel impregneren

  In de loop van de tijd zal je gevel reinigd moeten worden om vochtproblemen tegen te gaan. Wanneer dat toch het geval is, het vocht doorslaat je woning, dan kun je denken aan het reinigen en impregneren van je gevel.

  Wat is gevel impregneren?

  Wanneer je gevel verkleurd is of mossen en algen op je gevel groeien kan het je gevel aantasten. Dat zorgt op den duur voor vochtproblemen. Doorslaand vocht in je woning is erg vervelend. Je gevel impregneren is de oplossing voor je vochtprobleem. Voordat je kunt impregneren moet je je gevel reinigen.

  Nadat je je gevel hebt gereinigd laat je hem impregneren. Impregneren is het vochtwerend maken van je gevel. Je voorkomt dat er vocht in je huis komt via de gevel. Tevens zorgt het impregneren ervoor dat je gevel geen vuil, mos en algen vasthoudt. Een ander woord voor impregneren is hydrofoberen.

  3 redenen om je buitenmuren te laten impregneren

  We kunnen je 3 goede redenen geven waarom het zinvol is om je buitenmuren te laten impregneren na het reinigen.

  1. Het is een bescherming tegen doorslaand vocht. Ook bij vorst vriest het regenwater niet in de buitenmuren die voor schade op de buitenmuren kunnen zorgen.
  2. Door het impregneren zorg je ervoor dat vuil, mossen en algen zich niet makkelijk op de buitenmuur kan vastzetten.
  3. De waarde van je woning daalt niet.

  Bespaar in maandelijkse kosten

  Impregneren van je muur heeft vele voordelen. Je muur wordt beschermt tegen schimmel, zure regen en vorst, maar ook zul je het verschil waarschijnlijk merken op je energierekening.

  Kosten gevel impregneren

  Het impregneren van je gevel is specialistisch werk. Het is een klus die je laat doen door een gevelspecialist. Zo’n specialist kan je vertellen welke werkzaamheden je gevel nodig heeft en wat de kosten zullen zijn. Uiteraard zijn er verschillende gevelspecialisten met allen hun eigen vanaf prijs. Daarom is aan te raden om je te informeren over de prijs kwaliteitsverhouding. Wil je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van specialisten uit jouw regio? Klik dan hier.

  De prijs voor het impregneren ligt tussen de 8 en 12 euro per m2. De prijs wordt bepaald aan de hand van impregneermiddel, de oppervlakte die impregneert moet worden en de bereikbaarheid van de gevel bij het pand. Impregneren is maatwerk en daarom is het raadzaam om prijsindicatie op te vragen bij verschillende specialisten.

  Houd er rekening mee dat je ook reinigingskosten van de gevel hebt. Je kunt alleen impregneren als de gevel is gereinigd. Laat je informeren naar de bijkomende werkzaamheden en de kosten ervan.