Veelgestelde vragen

Onder gevelwerken verstaan we alle werkzaamheden omtrent het onderhouden van de buitenmuren. Isolatiewerkzaamheden aan de gevel worden apart behandeld, maar in principe vallen die hier ook onder. Een gevelspecialist zal je verschillende diensten kunnen aanbieden waarmee je je gevel weer nieuw leven inblaast. Ben jij geïnteresseerd in gevelwerken? Dan kunnen de volgende veelgestelde vragen en antwoorden je allicht helpen in je oriëntatiefase.

1) Hoe duur zijn gevelwerken?

Gevelwerken zijn niet goedkoop. Dit is dan ook een goede reden om hier niet te lang mee te wachten. Hoe slechter de staat van de gevel, hoe meer reparaties nodig zijn en hoe hoger de rekening. Onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen waarmee je te maken kunt krijgen. Deze zijn gemiddeld en inclusief btw, arbeidsloon en materialen.

Soort gevelwerken De gemiddelde prijs per eenheid
Reinigen van de gevel €5 per m2
Impregneren van de gevel €5 per m2
Het vervangen van defecte stenen €10 per steen
Het vervangen van het voegwerk €15 per m2
Schoorsteenrenovatie €500 per schoorsteen
Gevelwerken algemeen €5 – €35 per m2

2) Wanneer zijn gevelwerken nodig?

Zo gauw je problemen ziet aan je gevel kun je het beste direct een specialist inschakelen. Is er sprake van doorslaand vocht of zie je barsten en scheurtjes ontstaan in je stenen of voegwerk, dan kun je deze goedkoop laten repareren. Laat je ze zitten, dan kunnen deze barsten groter worden met allerlei gevolgen van dien. Het beste tijdstip om deze werkzaamheden in te plannen is vóór de winter, omdat het vocht dat zich in de beschadigingen in de gevel bevindt zal uitzetten zodra deze bevriest.

Loop dus regelmatig even om je huis heen en bestudeer de staat van je gevel. Kijk naar de vervuiling en naar de kwaliteit van de stenen en het voegwerk. Zie je iets dat je zorgen baart, dan kun je het beste direct hulp inschakelen.

3) Welke technieken zijn er beschikbaar voor gevelwerken?

De methoden die worden toegepast bij gevelwerken worden constant verder ontwikkeld. Zo komt er weer een beter impregneermiddel op de markt of is er een nieuwe techniek beschikbaar waarmee je je gevel duurzaam kunt reinigen. Ook wat betreft het voegwerk heb je veel mogelijkheden en kun je je voegen op verscheidene manieren laten terugzetten. Een goede gevelspecialist zal bij je langskomen en zal met je bespreken wat de mogelijkheden zijn. Als het goed is zal deze ook op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied.

4) Krijg ik garantie over mijn gevelwerken?

Over gevelwerken krijg je wel degelijk garantie. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid is het namelijk de bedoeling dat je gevel er weer lang tegenaan kan. De meeste kwalitatieve bedrijven geven 10 jaar garantie, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd. De garantieregeling is ook een goede manier om meer te weten te komen over de specialist. Zijn deze zelf overtuigd van hun vakmanschap, dan hebben ze geen problemen om je een lange garantieregeling aan te bieden. Is dit echter niet het geval, dan zal de kwaliteit van de garantieregeling van de specialist dit reflecteren.